RAHKATOASTIT

RAHKATOASTIT

·      Airfryerilla voi valmistaa syötävää nopeasti juuri sen määrän kuin on tarvetta.

·      Nämä suunmukaiset rahkaleivät ovat melko terveellisiä ja superherkullisia.

·      Vanilja ja rusinat/kuivatut hedelmäpalat/karpalot loihtivat paistetulle rahkalle täydellisen maun.

·      Paahtoaikaan vaikuttaa se, tuleeko päälle omenaviipaleita. Kun niitä laitetaan, on tulos kuin pikainen omenarahkapiirakka, mutta terveellisempi.

·      Tuoreet marjat voi lisätä vasta paiston jälkeen.

 

4 kpl

 

LEIVÄT

4            viipaletta paahtoleipää (kaura)

 

TÄYTE

125 g     maitorahkaa (½ prk)

1 rkl       smetanaa

1            kananmuna

1–2 rkl   sokeria

1 tl         vaniljasokeria

½ dl        rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita

 

Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min.

Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle.

Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäksi omenaviipaleita. Rapein tulos syntyy, kun et käytä paisto- tai leivinpaperia, jolloin kuuma kiertoilma rapeuttaa leivät myös pohjista.

Nauti lämpiminä sellaisenaan tai marjojen kera.

VINKKI: Voit testata saman myös pullaviipaleiden päällä.

 

RESEPTI: kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024) www.ruokaviestinta.fi

 

 

0
Feed

Jätä kommentti