
09/04/2025 0 Kommentit
RAHKATOASTIT
RAHKATOASTIT
· Airfryerilla voi valmistaa syötävää nopeasti juuri sen määrän kuin on tarvetta.
· Nämä suunmukaiset rahkaleivät ovat melko terveellisiä ja superherkullisia.
· Vanilja ja rusinat/kuivatut hedelmäpalat/karpalot loihtivat paistetulle rahkalle täydellisen maun.
· Paahtoaikaan vaikuttaa se, tuleeko päälle omenaviipaleita. Kun niitä laitetaan, on tulos kuin pikainen omenarahkapiirakka, mutta terveellisempi.
· Tuoreet marjat voi lisätä vasta paiston jälkeen.
4 kpl
LEIVÄT
4 viipaletta paahtoleipää (kaura)
TÄYTE
125 g maitorahkaa (½ prk)
1 rkl smetanaa
1 kananmuna
1–2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita
Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min.
Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle.
Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäksi omenaviipaleita. Rapein tulos syntyy, kun et käytä paisto- tai leivinpaperia, jolloin kuuma kiertoilma rapeuttaa leivät myös pohjista.
Nauti lämpiminä sellaisenaan tai marjojen kera.
VINKKI: Voit testata saman myös pullaviipaleiden päällä.
RESEPTI: kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024) www.ruokaviestinta.fi
Kommentit
Jätä kommentti