Maistuvat reseptit 

Yhteydenotto

Arjan Ruokaviestintä Oy tarjoaa uudet ruokareseptit, herkullisten ruokakuvien stailaukset tai ruokakuvaukset kokonaisuudessaan sekä lyhytvideot. Lisäksi yritys tarjoaa ammattitaitoisesti tuotekehityksen ja konsultoinnin palveluja.

Palveluni sinulle

Saat minulta kattavat palvelut ruokasisältöjen ja uusien reseptien tuottamisesta verkkoon ja printtiin sekä erilaiset reseptivihot ja -kirjat. Suunnittelen reseptit ammattitaitoisesti eri tarpeisiin: yrityksille, järjestöille, koulutukseen, opetusmateriaaliksi, mediaan ja someen.


Minun kauttani saat toteutettua ruokakuvaukset omassa studiossani sinun toiveidesi mukaisesti – hoidan tarvittaessa koko prosessin. Tuotan myös lyhytvideoita. Lisäksi valmistelen ja stailaan ruoat kuvauksiin asiakkaan luona tai kuvaajan kanssa. Kysy myös tuotekehitysprojekteista ja konsultoinnista!

Referenssit

- Kymmenien vuosien kokemus, yli 2 000 reseptiä
- Leivontareseptien spesialisti
- KAURA-KIRJA,  Readme 2020, LEIPÄ-KIRJA, Readme 2020, LEIVONTA-KIRJA, Readme 2021, AIRFRYERKIRJA Readme 2024
- Verkkosisällöt, esim. www.myllynparas.fi,  www.mtv.fi/leivonta
- Meidän Suomi (Valitut Palat) lehdet ruoka- ja leivontareseptit ja ruokakuvaukset

- Reseptit useille eri elintarvikeyrityksille ja maahantuojille
- Kokkauskurssien ruokaohjeet: mm. Kuninkaan lohet, Kokkikoulu Cooking Social
- Reseptit lapsille ja nuorille; järjestöt, mm. 4H-liitto
- Reseptit ja kurssit, Hyvinkään ja Riihimäen, Lopen ja Hausjärven opistot
- Tv- ja radio-ohjelmayhteistyöreseptit (+ livekokkaus niissä), Kokkausvideot, esim. lyhytvideosarja kotitalousopettajien liitto
- Tuotekehityskonsultointi, mm. Myllyn Paras Oy, Kankaisten tila
-  Pakkausohjeet, yli 100 pakkaukseen toimivat käyttöohjeet ja kätevät reseptit

-  Runsaasti kokemusta projektisuunnittelusta,          ruokakuvien stailauksesta, elintarvikemainonnasta jne.

Pyydä tarjous!

Huomenta Suomi 5.4.2025

Huomenta Suomi 27.4.2025

Kuukauden ajankohtainen resepti

  • 28/04/2025 0 Kommentit
    Huomenta Suomi 27.4.25 Airfryermunkit

    MUNKIT ILMAN UPPOPAISTOA

    ·      Airfryerissa on kätevää paistaa kerralla pieni määrä munkkirinkilöitä.

    ·      Todella hyvä kohotuspaikka niin taikinalle (matalassa laakeassa vuoassa) kuin itse munkeille on hetken lämmitetty airfryer – 150 °C noin 1 min.

    ·      Rinkilöiden uppopaistoa ei tarvita, vaan kastaminen/sively öljyyn riittää. Munkit paistetaan molemmin puolin ja sokeroidaan lopuksi, kuten uppopaistamisessakin tehtäisiin.

    10–12 kpl

    MUNKKITAIKINA

    2 dl        maitoa tai kaurajuomaa

    20 g       tuorehiivaa (vajaa ½ pkt tai 2 tl kuivahiivaa)

    1            pieni kananmuna

    ½ tl        (mineraali)suolaa

    ½ dl        sokeria

    1 tl         vaniljasokeria tai kardemummaa

    n. 5½ dl  puolikarkeita vehnäjauhoja

    50 g       voita tai margariinia

     

    PINNALLE

                  rypsiöljyä, sokeria

     

    Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, maidon tulee olla +42 °C. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja vaniljasokeri tai kardemumma. Lisää jauhot vähitellen, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Siirrä taikina kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan, esimerkiksi matalaan kulhoon airfryeriin, jota on kuumennettu 1 min 150 °C eli pöhötin vain lämmennyt.

     

    Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, nosta se jauhotetulle pöydälle. Pyörittele taikinasta tanko. Jaa se 10–12 osaan ja pyöritä paloista pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi. Kohota eka erä (5 kpl) airfryerissa, jota on kuumennettu 1 min 150 °C eli uuni on lämmennyt. Kohota toiset 5 pullaa pöydällä muovin/liinan alla.

     

    Kun pullat ovat kohonneet, vedä kori/pelti pullineen hetkesi ulos ja esilämmitä airfryer 180 °C tyhjänä 2 min.

     

    Kaada yhdelle pienelle syvälle lautaselle vähän öljyä tai toiselle pienelle lautaselle vähän sokeria.

     

    Ota pulla kerrallaan käteen ja tee siihen reikä etusormien avulla. Voit pyörittää pullaa sormen ympäri, jolloin syntyy reikä rinkilään. Kasta rinkilä nopeasti öljyyn molemmin puolin ja nosta airfryerin ritiläkoriin/-pellille. Tee samoin kolmelle muulle pullalle. Paista eka neljän munkkirinkilän erä 185 °C:ssa 4–5 min/puoli, yhteensä 8–10 min. Jos munkeilla ei ole tarpeeksi väriä, lisää 1 min paistoaikaa ja säädä kuuma 200 °C lämpö.

    Nosta munkit lautaselle, jossa on sokeria ja pyöritä munkit heti kuumina sokerissa kahden haarukan avulla. Öljyä, paista ja sokeroi loput munkit 2–3 erässä.

     

    RESEPTI kotitalousopettaja Arja Elina Laine, www.ruokaviestinta.fi AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024)

    Lue lisää
  • 09/04/2025 0 Kommentit
    RAHKATOASTIT

    RAHKATOASTIT

    ·      Airfryerilla voi valmistaa syötävää nopeasti juuri sen määrän kuin on tarvetta.

    ·      Nämä suunmukaiset rahkaleivät ovat melko terveellisiä ja superherkullisia.

    ·      Vanilja ja rusinat/kuivatut hedelmäpalat/karpalot loihtivat paistetulle rahkalle täydellisen maun.

    ·      Paahtoaikaan vaikuttaa se, tuleeko päälle omenaviipaleita. Kun niitä laitetaan, on tulos kuin pikainen omenarahkapiirakka, mutta terveellisempi.

    ·      Tuoreet marjat voi lisätä vasta paiston jälkeen.

     

    4 kpl

     

    LEIVÄT

    4            viipaletta paahtoleipää (kaura)

     

    TÄYTE

    125 g     maitorahkaa (½ prk)

    1 rkl       smetanaa

    1            kananmuna

    1–2 rkl   sokeria

    1 tl         vaniljasokeria

    ½ dl        rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita

     

    Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min.

    Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle.

    Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäksi omenaviipaleita. Rapein tulos syntyy, kun et käytä paisto- tai leivinpaperia, jolloin kuuma kiertoilma rapeuttaa leivät myös pohjista.

    Nauti lämpiminä sellaisenaan tai marjojen kera.

    VINKKI: Voit testata saman myös pullaviipaleiden päällä.

     

    RESEPTI: kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024) www.ruokaviestinta.fi

     

     

    Lue lisää
  • 09/04/2025 0 Kommentit
    MÄMMIMUDCAKE AIRFRYERISSA

    MÄMMIMUDCAKE AIRFRYERISSA

    ·      Mämmimutakakkuun tarvitaan vain muutama raaka-aine – mämmin makeus vaikuttaa lopputulokseen, sokerittomaan mämmiin voi lisätä sokeria, jotta syntyy täyteläinen herkku.

    ·      Mutakakku eli mudcake on helppo kypsentää airfryerin tarkalla ajastuksella &lämmönsäädöllä.

    ·      Laakea ohut kakku kypsyy nopeammin kuin hieman pienempi mutta korkeampi.

    ·      Mutakakku lumoaa pehmeällä rakenteellaan ja suussa sulavuudellaan. Se on reunoilta ja pinnasta kypsää, mutta keskeltä taikinamaisen valuvaa.

    ·      Kakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa.

    1 pieni kakku ø 17–20 cm, n. 6–8 annosta

     

    TAIKINA

    150 g     taloussuklaata tai tummaa suklaata

    200 g     mämmiä (kokeiltu Kymppi-mämmillä)

    2–4 rkl   fariinisokeria

    2            kananmunaa

    LISÄKSI VOI OLLA ESIM.

                  pääsisäisrakeita/marjoja/kirsikoita

                  suklaa- tai lakritsikastiketta

                  ranskankermaa + vaniljasokeria

     

    Pilko ja sulata suklaa pieneen airfryeriin sopivaan kuumuuden kestävään kulhoon ja lämmitä 50–60 °C:ssa airfryerissa 4–6 min, kunnes suklaapalat sulavat. Sekoita sula suklaa mämmin joukkoon ja lisää vähän fariinisokeria, maista hyvä makeus.

     

    Ota pieni irtopohjavuoka, joka mahtuu airfryeriin ritiläkoriin/-pellille tai käytä airfryerin leivontavuokaa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimäärä pois tai vuoraa airfryerin leivontavuoka leivinpaperilla.

     

    Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset, laita valkuaiset isoon puhtaaseen kippoon ja sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mämmi-suklaaseosta valkuaisvaahtoon noin 1 dl kerrallaan varovaisesti sekoittaen.

     

    Kaada taikina vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 °C:ssa (1700–2000 W) 15–18 min riippuen kakun paksuudesta (eli vuoan koosta). Käytä kiertoilmapuhaltimen matalampaa leivontatehoa, jos se on valittavissa. Mutakakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsää, mutta se saa jäädä sisältä tahmaiseksi. Sammuta airfryer ja anna kakun jäähtyä siellä ilman siirtämistä, koska taikina on vielä kuumaa/valuvaa.

     

    Mutakakun rakenne kiinteytyy hieman sen jäähtyessä. Kun kakku on jäähtynyt, nosta se varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Säilytä mutakakkua viileässä, mutta siirrä se huoneenlämpöön puolta tuntia ennen tarjoilua, jolloin suklaan maku pääsee oikeuksiinsa. Kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi pääsisäisrakeiden tai marjojen ja raikkaan vaniljaisen ranskankerman kera. Myös suklaa- tai lakritsikastike sopivat koristeeksi.

     

    RESEPTI kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024), ohje mukailee kirjan mutakakun ohjetta www.ruokaviestinta.fi

    Lue lisää
  • Ketunleipä
    04/05/2020 - Arja Elina Laine 0 Kommentit
    Luonnonyrtit ovat kohta parhaimmillaan

    Juuri nyt luonto tarjoaa paljon terveellisiä luonnonyrttejä eli hortia. Valitsintähän juttuun 6 luonnonyrttiä, joista on mukava aloittaa luonnonyrttiharrastus: nokkonen, poimulehti, maitohorsma, ketunleipä, peltokanankaali japihlajansilmut. Sen jälkeen tie on lähes loputon, sillä joka kevät voi ottaa tavoitteeksi oppia tuntemaan pari uutta syötävää luonnonyrttiä.

    Lue lisää
  • Herkullisia kaurareseptejä ja hyvinvointia kaurasta -kirja
    28/01/2020 0 Kommentit
    Uutuus KAURA – Herkullisia kaurareseptejä ja hyvinvointia kaurasta. Toivottu uutuuskirja, joka kuuluu jokaiselle 2020-luvulla

    Kaura on nyt huipputrendikästä. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin, muun muassa liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyissä kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita.

    Lue lisää
  • runebergintortut
    24/01/2020 0 Kommentit
    Valmista Runebergintorttuja ilman muotteja

    Runebergin tortut juhlistavat helmikuussa Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää (s. 5.2.1804). Runebergintortut leivotaan korkeisiin rengasmuotteihin. Harva kuitenkaan omistaa niitä. Niinpä voit leipoa annoksen Runebergintorttutaikinaa ja kaataa sen leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen pieneen uunivuokaan. Vuokaan taikinaan tehdään ruudukko ja niihin laitetaan hillosilmät. Runebergin levykakulle tuo makua tuo runsas kostutus: laimenna rommia tai punssia vedellä ja kostuta kakku meheväksi. Ennen tarjoilua levystä vain leikataan neliöt irti tarjottavaksi ja koristellaan vielä vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.

    Lue lisää
Ajankohtaisimmat päivitykset löydät somesta
Puhelinkuvake

Kysy lisää herkullisista ja ajankohtaisista resepteistä kokeneelta ruoka-alan yrittäjältä Helsingissä!

Ota yhteyttä!