Maistuvat reseptit
Arjan Ruokaviestintä Oy tarjoaa uudet ruokareseptit, herkullisten ruokakuvien stailaukset tai ruokakuvaukset kokonaisuudessaan sekä lyhytvideot. Lisäksi yritys tarjoaa ammattitaitoisesti tuotekehityksen ja konsultoinnin palveluja.
Palveluni sinulle
Saat minulta kattavat palvelut ruokasisältöjen ja uusien reseptien tuottamisesta verkkoon ja printtiin sekä erilaiset reseptivihot ja -kirjat. Suunnittelen reseptit ammattitaitoisesti eri tarpeisiin: yrityksille, järjestöille, koulutukseen, opetusmateriaaliksi, mediaan ja someen.
Minun kauttani saat toteutettua ruokakuvaukset omassa studiossani sinun toiveidesi mukaisesti – hoidan tarvittaessa koko prosessin. Tuotan myös lyhytvideoita. Lisäksi valmistelen ja stailaan ruoat kuvauksiin asiakkaan luona tai kuvaajan kanssa. Kysy myös tuotekehitysprojekteista ja konsultoinnista!
Referenssit
- Kymmenien vuosien kokemus, yli 2 000 reseptiä
- Leivontareseptien spesialisti
- KAURA-KIRJA,
Readme 2020, LEIPÄ-KIRJA, Readme 2020, LEIVONTA-KIRJA, Readme 2021, AIRFRYERKIRJA
Readme 2024..
- Verkkosisällöt, esim. www.myllynparas.fi,
www.mtv.fi/leivonta
- Meidän Suomi (Valitut Palat) lehdet ruoka- ja leivontareseptit ja ruokakuvaukset
- Reseptit useille eri elintarvikeyrityksille ja maahantuojille
- Kokkauskurssien ruokaohjeet: mm. Kuninkaan lohet, Kokkikoulu Cooking Social
- Reseptit lapsille ja nuorille; järjestöt, mm. 4H-liitto
- Reseptit ja kurssit, Hyvinkään ja Riihimäen, Lopen ja Hausjärven opistot
- Tv- ja radio-ohjelmayhteistyöreseptit (+ livekokkaus niissä), Kokkausvideot, esim. lyhytvideosarja kotitalousopettajien liitto
- Tuotekehityskonsultointi, mm. Myllyn Paras Oy, Kankaisten tila
- Pakkausohjeet, yli 100 pakkaukseen toimivat käyttöohjeet ja kätevät reseptit
- Runsaasti kokemusta projektisuunnittelusta, ruokakuvien stailauksesta, elintarvikemainonnasta jne.
Huomenta Suomi 5.4.2025

Kuukauden ajankohtainen resepti
09/04/2025
RAHKATOASTIT
· Airfryerilla voi valmistaa syötävää nopeasti juuri sen määrän kuin on tarvetta.
· Nämä suunmukaiset rahkaleivät ovat melko terveellisiä ja superherkullisia.
· Vanilja ja rusinat/kuivatut hedelmäpalat/karpalot loihtivat paistetulle rahkalle täydellisen maun.
· Paahtoaikaan vaikuttaa se, tuleeko päälle omenaviipaleita. Kun niitä laitetaan, on tulos kuin pikainen omenarahkapiirakka, mutta terveellisempi.
· Tuoreet marjat voi lisätä vasta paiston jälkeen.
4 kpl
LEIVÄT
4 viipaletta paahtoleipää (kaura)
TÄYTE
125 g maitorahkaa (½ prk)
1 rkl smetanaa
1 kananmuna
1–2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita
Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min.
Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle.
Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäksi omenaviipaleita. Rapein tulos syntyy, kun et käytä paisto- tai leivinpaperia, jolloin kuuma kiertoilma rapeuttaa leivät myös pohjista.
Nauti lämpiminä sellaisenaan tai marjojen kera.
VINKKI: Voit testata saman myös pullaviipaleiden päällä.
RESEPTI: kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024) www.ruokaviestinta.fi
09/04/2025
MÄMMIMUDCAKE AIRFRYERISSA
· Mämmimutakakkuun tarvitaan vain muutama raaka-aine – mämmin makeus vaikuttaa lopputulokseen, sokerittomaan mämmiin voi lisätä sokeria, jotta syntyy täyteläinen herkku.
· Mutakakku eli mudcake on helppo kypsentää airfryerin tarkalla ajastuksella &lämmönsäädöllä.
· Laakea ohut kakku kypsyy nopeammin kuin hieman pienempi mutta korkeampi.
· Mutakakku lumoaa pehmeällä rakenteellaan ja suussa sulavuudellaan. Se on reunoilta ja pinnasta kypsää, mutta keskeltä taikinamaisen valuvaa.
· Kakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa.
1 pieni kakku ø 17–20 cm, n. 6–8 annosta
TAIKINA
150 g taloussuklaata tai tummaa suklaata
200 g mämmiä (kokeiltu Kymppi-mämmillä)
2–4 rkl fariinisokeria
2 kananmunaa
LISÄKSI VOI OLLA ESIM.
pääsisäisrakeita/marjoja/kirsikoita
suklaa- tai lakritsikastiketta
ranskankermaa + vaniljasokeria
Pilko ja sulata suklaa pieneen airfryeriin sopivaan kuumuuden kestävään kulhoon ja lämmitä 50–60 °C:ssa airfryerissa 4–6 min, kunnes suklaapalat sulavat. Sekoita sula suklaa mämmin joukkoon ja lisää vähän fariinisokeria, maista hyvä makeus.
Ota pieni irtopohjavuoka, joka mahtuu airfryeriin ritiläkoriin/-pellille tai käytä airfryerin leivontavuokaa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimäärä pois tai vuoraa airfryerin leivontavuoka leivinpaperilla.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset, laita valkuaiset isoon puhtaaseen kippoon ja sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mämmi-suklaaseosta valkuaisvaahtoon noin 1 dl kerrallaan varovaisesti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 °C:ssa (1700–2000 W) 15–18 min riippuen kakun paksuudesta (eli vuoan koosta). Käytä kiertoilmapuhaltimen matalampaa leivontatehoa, jos se on valittavissa. Mutakakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsää, mutta se saa jäädä sisältä tahmaiseksi. Sammuta airfryer ja anna kakun jäähtyä siellä ilman siirtämistä, koska taikina on vielä kuumaa/valuvaa.
Mutakakun rakenne kiinteytyy hieman sen jäähtyessä. Kun kakku on jäähtynyt, nosta se varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Säilytä mutakakkua viileässä, mutta siirrä se huoneenlämpöön puolta tuntia ennen tarjoilua, jolloin suklaan maku pääsee oikeuksiinsa. Kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi pääsisäisrakeiden tai marjojen ja raikkaan vaniljaisen ranskankerman kera. Myös suklaa- tai lakritsikastike sopivat koristeeksi.
RESEPTI kotitalousopettaja Arja Elina Laine, AIRFRYER kotikokin keittiössä -kirja (Readme 2024), ohje mukailee kirjan mutakakun ohjetta www.ruokaviestinta.fi
04/05/2020 - Arja Elina Laine
Juuri nyt luonto tarjoaa paljon terveellisiä luonnonyrttejä eli hortia. Valitsintähän juttuun 6 luonnonyrttiä, joista on mukava aloittaa luonnonyrttiharrastus: nokkonen, poimulehti, maitohorsma, ketunleipä, peltokanankaali japihlajansilmut. Sen jälkeen tie on lähes loputon, sillä joka kevät voi ottaa tavoitteeksi oppia tuntemaan pari uutta syötävää luonnonyrttiä.
28/01/2020
Kaura on nyt huipputrendikästä. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin, muun muassa liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyissä kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita.
24/01/2020
Runebergin tortut juhlistavat helmikuussa Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää (s. 5.2.1804). Runebergintortut leivotaan korkeisiin rengasmuotteihin. Harva kuitenkaan omistaa niitä. Niinpä voit leipoa annoksen Runebergintorttutaikinaa ja kaataa sen leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen pieneen uunivuokaan. Vuokaan taikinaan tehdään ruudukko ja niihin laitetaan hillosilmät. Runebergin levykakulle tuo makua tuo runsas kostutus: laimenna rommia tai punssia vedellä ja kostuta kakku meheväksi. Ennen tarjoilua levystä vain leikataan neliöt irti tarjottavaksi ja koristellaan vielä vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.
