Blog

Arjan Ruokaviestintä Oy
9. huhtikuuta 2025
RAHKATOASTIT · Airfryerilla voi valmistaa syötävää nopeasti juuri sen määrän kuin on tarvetta. · Nämä suunmukaiset rahkaleivät ovat melko terveellisiä ja superherkullisia. · Vanilja ja rusinat/kuivatut hedelmäpalat/karpalot loihtivat paistetulle rahkalle täydellisen maun. · Paahtoaikaan vaikuttaa se, tuleeko päälle omenaviipaleita. Kun niitä laitetaan, on tulos kuin pikainen omenarahkapiirakka, mutta terveellisempi. · Tuoreet marjat voi lisätä vasta paiston jälkeen. 4 kpl LEIVÄT 4 viipaletta paahtoleipää (kaura) TÄYTE 125 g maitorahkaa (½ prk) 1 rkl smetanaa 1 kananmuna 1–2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria ½ dl rusinoita, kuivattuja hedelmäpaloja tai karpaloita Esilämmitä airfryer tyhjänä 2 min. Sekoita rahka, muna ja sokerit sekä rusinat tai karpalot kulhossa. Jaa seos leipien päälle. Paahda leipiä airfryerin ritiläpellillä tai -korissa 180 °C:ssa noin 8 min ilman omenaa ja noin 11 min, kun päällä on lisäks
Arjan Ruokaviestintä Oy
9. huhtikuuta 2025
MÄMMIMUDCAKE AIRFRYERISSA · Mämmimutakakkuun tarvitaan vain muutama raaka-aine – mämmin makeus vaikuttaa lopputulokseen, sokerittomaan mämmiin voi lisätä sokeria, jotta syntyy täyteläinen herkku. · Mutakakku eli mudcake on helppo kypsentää airfryerin tarkalla ajastuksella &lämmönsäädöllä. · Laakea ohut kakku kypsyy nopeammin kuin hieman pienempi mutta korkeampi. · Mutakakku lumoaa pehmeällä rakenteellaan ja suussa sulavuudellaan. Se on reunoilta ja pinnasta kypsää, mutta keskeltä taikinamaisen valuvaa. · Kakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa. 1 pieni kakku ø 17–20 cm, n. 6–8 annosta TAIKINA 150 g taloussuklaata tai tummaa suklaata 200 g mämmiä (kokeiltu Kymppi-mämmillä) 2–4 rkl fariinisokeria 2 kananmunaa LISÄKSI VOI OLLA ESIM. pääsisäisrakeita/marjoja/kirsikoita suklaa- tai lakritsikastiketta ranskankermaa + vaniljasokeria Pilko ja sulata suklaa pieneen airfryeri
Arjan Ruokaviestintä Oy
4. toukokuuta 2020
Juuri nyt luonto tarjoaa paljon terveellisiä luonnonyrttejä eli hortia. Valitsintähän juttuun 6 luonnonyrttiä, joista on mukava aloittaa luonnonyrttiharrastus: nokkonen, poimulehti, maitohorsma, ketunleipä, peltokanankaali japihlajansilmut. Sen jälkeen tie on lähes loputon, sillä joka kevät voi ottaa tavoitteeksi oppia tuntemaan pari uutta syötävää luonnonyrttiä.
Arjan Ruokaviestintä Oy
28. tammikuuta 2020
Kaura on nyt huipputrendikästä. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin, muun muassa liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyissä kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita.
Arjan Ruokaviestintä Oy
24. tammikuuta 2020
Runebergin tortut juhlistavat helmikuussa Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää (s. 5.2.1804). Runebergintortut leivotaan korkeisiin rengasmuotteihin. Harva kuitenkaan omistaa niitä. Niinpä voit leipoa annoksen Runebergintorttutaikinaa ja kaataa sen leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen pieneen uunivuokaan. Vuokaan taikinaan tehdään ruudukko ja niihin laitetaan hillosilmät. Runebergin levykakulle tuo makua tuo runsas kostutus: laimenna rommia tai punssia vedellä ja kostuta kakku meheväksi. Ennen tarjoilua levystä vain leikataan neliöt irti tarjottavaksi ja koristellaan vielä vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.